
Składniki
100 gramów
3 sztuki
1 łyżeczka
60 gramów
750 gramów
300 gramów
1 łyżka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron i wymieszaj z połową masła.
Krok 2
Żółtka utrzyj z 0.75 cukru a białka ubij na pianę. Wymieszaj wszystko z makaronem.
Krok 3
Obierz jabłka i pokrój je w cienkie plasterki. Posyp resztą cukru i wymieszaj z cynamonem.
Krok 4
Wysmaruj masłem żaroodporne naczynie, posyp bułką tartą.
Krok 5
Na dno połóż warstwę makaronu, na to jabłka i ponownie makaron.
Krok 6
Piecz w piekarniku około 40 minut.
Krok 7
Przełóż na półmisek, posyp cukrem pudrem i udekoruj konfiturą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej