Babka z ryb morskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka z ryb morskich

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

0.5 szklanki

null

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 pęczek

0.5 szklanki

2 sztuki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sprawione ryby pokrój, włóż do rondla, dodaj pokrojoną w plastry cebulę, masło.

Krok 2

Duś około 10 minut.

Krok 3

Duszoną rybę, śledzie, cebulę i kapary przepuść przez maszynkę, dodaj śmietanę. Posiekaj natkę. Żółtka z jajek ugotuj na twardo i posiekaj. Natkę i żółtko dodaj do masy.

Krok 4

Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z bułką tartą.

Krok 5

Włóż do wysmarowanej masłem formy. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej