Bakłażan w jogurcie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan w jogurcie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany opłucz i osusz papierowym ręcznikiem.

Krok 2

Umieść je w żaroodpornym naczyniu i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni przez 50 minut. Wyjmij i poczekaj niech wystygną.

Krok 3

Kiedy są już chłodne, przekrój je na pół, wyjmij miąższ łyżeczką i odłóż.

Krok 4

W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej. Wsyp nasiona kminku i smaż przez 2 minuty, ciągle mieszając.

Krok 5

Dodaj chilli, sól, jogurt oraz mięte i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Dodaj miąższ z bakłażanów i smaż przez 6 minut, ciągle mieszając. Sok musi się wchłonąć.

Krok 7

Podawaj udekorowane listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej