Placek z marchewką i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z marchewką i cukinią

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 łyżki

1 sztuka

0.5 kilograma

null

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewki i cukinie umyj i obierz. Jeśli cukinia jest ni e przerośnięta, nie trzeba jej obierać.

Krok 2

Następnie zetrzyj na tarce i wymieszaj z jajkiem oraz mąką (proporcje marchewki i cukinii muszą być takie same, to samo dotyczy mąki i jajek).

Krok 3

Dopraw masę Delikatem Knorr.

Krok 4

Na rozgrzany lekko olej nakładaj łyżką placki i smaż po kilka minut z każdej strony. Polej gotowe placki śmietaną z dodatkiem cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej