
Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
5 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Banany obierz ze skóry i pokrój w plasterki, a gruszkę obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Migdały posiekaj.
Krok 3
Banany i gruszkę skrop sokiem wyciskanym z cytryny.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z przyprawami i dodaj do sałatki.
Krok 5
Wszystko wymieszaj, posyp migdałami i podawaj chłodzone.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej