Bananowo- sałatkowy mix przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bananowo- sałatkowy mix

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Banany obierz ze skóry i pokrój w plasterki, a gruszkę obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Migdały posiekaj.

Krok 3

Banany i gruszkę skrop sokiem wyciskanym z cytryny.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z przyprawami i dodaj do sałatki.

Krok 5

Wszystko wymieszaj, posyp migdałami i podawaj chłodzone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowo- sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowo- sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowo- sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowo- sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowo- sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowo- sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowo- sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bananowo- sałatkowy mix - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bogracz węgierski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej