Banany w migdałach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany w migdałach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz i przekrój wzdłuż.

Krok 2

Migdały zarumień na rozgrzanej patelni i ostudź.

Krok 3

Rozgrzej masło, wlej miód i podgrzej, po czym połóż połówki bananów. Podsmaż na złoto z obu stron i przełóż na talerzyki.

Krok 4

Posyp migdałami i papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej