
Składniki
10 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamrożone ciasto zostawiam na noc w lodówce, by powoli się rozmrażało.
Krok 2
Na blacie rozwijam ciasto, układam wzdłuż jednego brzegu parówki, zawijam tak, aby całe parówki były otoczone ciastem. Odcinam zawinięcie od reszty ciasta, roladkę kroję na mniejsze kawałki i przekładam je na papier do pieczenia, którym wyłożona jest blacha. Postępuję tak samo z resztą ciasta i parówek.
Krok 3
Blachę wstawiam do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na ok. 20 min. Na ostatnie 3 minuty włączam termoobieg.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej