
Składniki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
200 gramów
800 gramów
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki umyj, obierz, opłucz, pokrój w plastry i zalej wywarem.
Krok 2
Grzyby umyj i namocz, po czym odciśnij. Jabłka obierz i pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Do wywaru dodaj grzyby, majeranek, sok z cytryny, sól oraz cukier. Chwilę gotuj.
Krok 4
Dodaj jabłka i pozostaw zupę na kilka godzin. Przecedź, dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej