Barszcz czysty I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czysty I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

200 gramów

800 gramów

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, obierz, opłucz, pokrój w plastry i zalej wywarem.

Krok 2

Grzyby umyj i namocz, po czym odciśnij. Jabłka obierz i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Do wywaru dodaj grzyby, majeranek, sok z cytryny, sól oraz cukier. Chwilę gotuj.

Krok 4

Dodaj jabłka i pozostaw zupę na kilka godzin. Przecedź, dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czysty I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej