Tradycyjne warzywne gazpacho – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne gazpacho

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory zmiksuj razem z obranym ze skórki ogórkiem, jedną cebulą i czosnkiem.

Krok 2

Wymieszaj z oliwą, dopraw do smaku. Odstaw na kilka godzin do lodówki.

Krok 3

W tym czasie umyj i osusz papryki, usuń gniazda nasienne i białe elementy, potnij warzywa w paski, natomiast pozostałą cebulę w talarki. Wymieszaj.

Krok 4

Tuż przed podaniem dodaj kawałki warzyw do zupy i rozłóż do miseczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej