Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 szczypty

0.5 łyżeczki

2 szczypty

2 łyżki

1 sztuka

50 dekagramów

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę siekamy drobno i szklimy na maśle z dodatkiem oleju.

Krok 2

Wątróbkę myjemy, oczyszczamy, kroimy w kawałki, dodajemy do cebuli i smażymy aż straci surowość, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem.

Krok 3

Brukselkę oczyszczamy, nacinamy głąby na krzyż i gotujemy w osolonym wrzątku.

Krok 4

Odcedzoną brukselkę łączymy z wątróbką i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brukselka podana z wątróbką z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej