Mięso w porach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso w porach

Autor: Karolina Karolina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

500 gramów

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por kroimy w krążki, zapełniamy nim dno naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą, pieprzem, Delikatem, dokładnie mieszamy.

Krok 2

Obrane pieczarki kroimy w talarki, smażymy na suchej patelni. Jak woda z pieczarek wyparuje, dodajemy olej, doprawiamy solą, pieprzem i kładziemy na por.

Krok 3

Pierś z kurczaka rozbijamy, solimy, doprawiamy czosnkiem i papryką ostrą. Układamy na pieczarkach.

Krok 4

Na mięsko układamy ser żółty.

Krok 5

Ser smarujemy grubą warstwą majonezu.

Krok 6

Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 1 godzinę i 20 min.

Krok 7

Sosem, który zrobi się podczas pieczenia polewamy ziemniaczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
33 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej