Bułeczki a'la pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułeczki pizzowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

null

4 sztuki

null

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

50 gramów

3 sztuki

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

150 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzej margarynę i wodę do 37 stopni, a następnie włóż drożdże i wymieszaj.

Krok 2

Kolejno wymieszaj z jajkami, solą, mąką i proszkiem do pieczenia. Pozostaw do wyrośnięcia.

Krok 3

Resztę składników drobno posiekaj, usmaż na patelni i wystudź.

Krok 4

Przygotuj kilkanaście kulek z ciasta, rozwałkuj je i nałóż nadzienie.

Krok 5

Zlep od dołu, posmaruj jajkiem i posyp żółtym serem. Piecz około 15 minut w 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki pizzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybkie spaghetti carbonara
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej