
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
null
4 sztuki
null
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
50 gramów
3 sztuki
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
150 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podgrzej margarynę i wodę do 37 stopni, a następnie włóż drożdże i wymieszaj.
Krok 2
Kolejno wymieszaj z jajkami, solą, mąką i proszkiem do pieczenia. Pozostaw do wyrośnięcia.
Krok 3
Resztę składników drobno posiekaj, usmaż na patelni i wystudź.
Krok 4
Przygotuj kilkanaście kulek z ciasta, rozwałkuj je i nałóż nadzienie.
Krok 5
Zlep od dołu, posmaruj jajkiem i posyp żółtym serem. Piecz około 15 minut w 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej