Kurczak w majonezie – pierś na grilla: w marynacie | Przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak w majonezie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

70

heart
2026 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

541 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2226 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Każdy kawałek lekko rozbij tłuczkiem.

Soczysty kurczak w majonezie  - Krok 1

Krok 2

Majonez Babuni Hellmann's wymieszaj z przyprawą do mięs Knorr i posmaruj nim dokładnie kurczaka. Możesz dodać też swoją ulubioną przyprawę, np. słodką paprykę.

Soczysty kurczak w majonezie  - Krok 2

Krok 3

Smaż kurczaka na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby mięso było miękkie i soczyste.

Soczysty kurczak w majonezie  - Krok 3
39

Opinie o przepisie

  • Ewelina Król

    Ewelina Król , 14.09.2019

    bardzo smaczny kurczak :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukasz Uczysie

    Lukasz Uczysie , 06.06.2015

    Zaloguj się na swoje konto i u góry przy przepisie jest dodaj do mniamlisty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • PRAWKO BIELSKO

    PRAWKO BIELSKO , 05.05.2015

    ja tez nie mam pojecia.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Pi

    Dorota Pi , 08.02.2015

    w jaki sposób dodać ten przepis do mniamlisty? Na starej stronie było to łatwe a tutaj nie mogę sobie poradzić, czy tylko ja mam ten problem?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Ostrych

    Wanda Ostrych , 20.07.2014

    super jedzonnnnkkkkooooo))))))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Angowski

    Krzysztof Angowski , 20.07.2014

    Pyszny i zdrowy.Ble.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Ferenc

    Michał Ferenc , 20.07.2014

    Moze być :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Gutmański

    Tadeusz Gutmański , 20.07.2014

    Wszystko fajnie,ale ten majonez!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jesień Bożena

    Jesień Bożena , 19.07.2014

    ciekawe ...:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Chudy Spodek

    Chudy Spodek , 19.07.2014

    Daj zjesc

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Chudy Spodek

    Chudy Spodek , 19.07.2014

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Mrowiec

    Krzysztof Mrowiec , 19.07.2014

    Ja cię kręcę.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Kozlowski

    Adam Kozlowski , 19.07.2014

    Moge go zrobic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Dejnaka

    Alicja Dejnaka , 19.07.2014

    Czy juz zjedzone wszystko?????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edmund Kaczorowski

    Edmund Kaczorowski , 19.07.2014

    CZEKAM NA PRZESYŁKĘ

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Wioleta Nizynski

    Mariusz Wioleta Nizynski , 19.07.2014

    do sprawdzenia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysława Kamińska

    Mieczysława Kamińska , 19.07.2014

    SMACZNEGO

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Maciąg

    Piotr Maciąg , 19.07.2014

    Mniam mniam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir SJ

    Sławomir SJ , 19.07.2014

    Rozpusta ? Raczej nie, biorąc pod uwagę mięso drobiowe nafaszerowane prochami. Gdy by autor tego słowa zobaczył chów brojlerów to śmiem twierdzić że krzyknął by - TRAGEDIA.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Walkowski

    Piotr Walkowski , 19.07.2014

    To kiedy można wpaść

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Wiśniewska

    Jolanta Wiśniewska , 19.07.2014

    Przepis sprawdzony dziś na grilu. Wszytskim smakowało. :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Toll

    Jan Toll , 19.07.2014

    Basiu widać obiad taki tobie pasuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Szoprun-Lewandowska

    Barbara Szoprun-Lewandowska , 19.07.2014

    ile kalorii ,pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Pacyna

    Jacek Pacyna , 19.07.2014

    i trzymaj tu diete...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gosia Sawka

    Gosia Sawka , 19.07.2014

    udał sie pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Szwestkowicz

    Jan Szwestkowicz , 19.07.2014

    ACH ACH

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał Zielenkiewicz

    Rafał Zielenkiewicz , 19.07.2014

    I mowia ze bida w Polsce :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Lewandowski

    Zbigniew Lewandowski , 19.07.2014

    Ja też lubię,proszę mi przesłać.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Pytlarz

    Sylwia Pytlarz , 19.07.2014

    W majonezie! Hm to faktycznie rozpusta

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Salis

    Jola Salis , 19.07.2014

    Grzesze...Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak w majonezie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak w majonezie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak w majonezie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak w majonezie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak w majonezie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak w majonezie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak w majonezie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak w majonezie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczysty kurczak w majonezie Soczysty kurczak w majonezie

Do zrobienia soczystej piersi z kurczaka w majonezie potrzebujesz tylko trzech składników! Trudno o prostszy przepis, który dałby podobne doznania smakowe. Nieskomplikowana marynata do mięsa zrobiona z majonezu oraz uniwersalnej przyprawy zamienia delikatny drób w aromatyczny i smakowity kąsek. Nie można mu się oprzeć!

Dla kogo?

Filet z kurczaka w majonezie zadowoli kulinarnych minimalistów. Przekonasz się, że czasem naprawdę niewiele trzeba, by przyrządzić popisowe danie, którym twoi domownicy będą się zajadać z apetytem. Sprytny kucharz nie potrzebuje długiej listy składników i skomplikowanych receptur.

Na jaką okazję?

Przygotuj to danie, kiedy nie masz zbyt wiele czasu ani na długie posiedzenia w kuchni, ani na zrobienie dużych zakupów. Dzięki przepisowi na pierś z kurczaka smażoną w majonezie zawsze będziesz mieć asa w rękawie i bez problemu przyrządzisz smakowity domowy obiad. Opustoszała lodówka już nigdy nie będzie powodem do paniki.

Czy wiesz, że?

Do usmażenia kurczaka w majonezie użyć możesz grilla elektrycznego lub patelni grillowej. Mięso zyska charakterystyczne paski, które przypomną ci o przyjemnych posiedzeniach w ogrodzie przy ruszcie. Wspomnienia uprzyjemnią zimowe miesiące!

Dla urozmaicenia:

Pierś z kurczaka w marynacie z majonezu podawaj z ryżem lub opiekanymi ziemniakami. Do dania głównego koniecznie serwuj warzywa w formie surówki lub sałatki. Wykorzystaj to, co masz pod ręką. Zielona sałata, cykoria, roszponka, ogórki, pomidory, papryka… Oto moment, w którym możesz dać się ponieść fantazji!