Bunuelos - smażone ciasteczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bunuelos - smażone ciasteczka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

0.75 szklanki

2 sztuki

3 szklanki

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło roztop i połącz z mlekiem.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Powoli wlewaj mleko z masłem i wyrabiaj ciasto do momentu, gdy będzie jednolite.

Krok 4

W głębokiej patelni rozgrzej dużą ilość oleju. Z ciasta rób kulki wielkości orzecha i wrzucaj na rozgrzany tłuszcz.

Krok 5

Ciasteczka smaż przez minutę z każdej strony do czasu, gdy będą złocisto-brązowe. Wyłów je i odsącz.

Krok 6

Przełóż na talerz, posyp cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bunuelos - smażone ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej