Kolorowa sałatka z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

2 sztuki

150 gramów

0.75 opakowania

0.5 sztuki

1 opakowanie

4 łyżki

3 łyżki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz, rozkrój i usuń gniazda nasienne, posiekaj w drobną kostkę razem z ogórkiem i żółtym serem.

Krok 2

Wymieszaj z odsączoną z zalewy fasolą, kukurydzą i groszkiem.

Krok 3

Czosnek posiekaj drobno, rozetrzyj razem z oliwą i majonezem. Dopraw do smaku, możesz dodać odrobinę soku z cytryny.

Krok 4

Polej kolorową sałatkę, udekoruj ziołami i odstaw na kilka minut do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej