Żeberka z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka z chili

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

16

heart
323 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

169 osób wydrukowało

Pobierz pdf

385 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

100 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka umyj, osusz i podziel na mniejsze porcje.

Żeberka z chili - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, posiekaną papryczkę oraz kolendrę, Ketchup Hellmann's Pikantny i oliwę.

Żeberka z chili - Krok 2

Krok 3

Żeberka wymieszaj z przygotowaną marynatą. Każdą porcję zawiń w folię aluminiową i odłóż na 30 minut w chłodne miejsce.

Żeberka z chili - Krok 3

Krok 4

Zamarynowane porcje mięsa ułóż na rozgrzanym grillu. Smaż około 45 minut – po tym czasie odwiń folię i grilluj jeszcze kilka minut, aż mięso się zarumieni.

Żeberka z chili - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Tak zamarynowane żeberka możesz upiec również w piekarniku. Gotowe danie podawaj z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym.

3

Opinie o przepisie

  • Ewa Kreft

    Ewa Kreft , 24.05.2016

    Pychota...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stary Cap

    Stary Cap , 04.05.2016

    chili i kolendra? a nie hellmans (ludzie z piekła) i knurr?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Świderski

    Mariusz Świderski , 24.04.2016

    Mamuś, dawaj ten obiad.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Żeberka z chiliŻeberka z chili

Pikantne chili i świeża, pełna aromatu, kolendra nadają ulubionym żeberkom wieprzowym wyjątkowy smak.