
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
0.25 szklanki
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
4 łyżki
1 łyżka
0.25 szklanki
1 łyżeczka
null
60 dekagramów
4 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najpierw przygotuj salsę. Obierz sparzone pomidory, skrój je kostkę i odsącz a następnie włóż do miski i zmiksuj z pozostałymi składnikami salsy.
Krok 2
Zmieszaj mięso z połową szklanki salsy, kolendrą, szalotkami, kuminem, tabasco oraz trzema łyżkami oleju.
Krok 3
Dopraw je solą, pieprzem i uformuj z niego cztery kotlety.
Krok 4
Usmaż je dobrze na pozostałym oleju a potem na zmniejszonym ogniu smaż jeszcze kilka minut.
Krok 5
Przekrojone na pół bułki opiecz.
Krok 6
Włóż do nich sałatę, mięso, pokrop salsą i zamknij.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej