Burger z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger z indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.25 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

4 łyżki

1 łyżka

0.25 szklanki

1 łyżeczka

null

60 dekagramów

4 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw przygotuj salsę. Obierz sparzone pomidory, skrój je kostkę i odsącz a następnie włóż do miski i zmiksuj z pozostałymi składnikami salsy.

Krok 2

Zmieszaj mięso z połową szklanki salsy, kolendrą, szalotkami, kuminem, tabasco oraz trzema łyżkami oleju.

Krok 3

Dopraw je solą, pieprzem i uformuj z niego cztery kotlety.

Krok 4

Usmaż je dobrze na pozostałym oleju a potem na zmniejszonym ogniu smaż jeszcze kilka minut.

Krok 5

Przekrojone na pół bułki opiecz.

Krok 6

Włóż do nich sałatę, mięso, pokrop salsą i zamknij.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej