
Składniki
600 gramów
4 plastry
2 sztuki
4 sztuki
0.2 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
5 łyżek
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kolendrę, dymkę i bazylię posiekaj.
Krok 2
Mięso wymieszaj z szalotką, kolendrą, 3 łyżkami oleju, sosem tabasco, kuminem, dopraw solą i pieprzem i uformuj 4 kotlety.
Krok 3
Smaż je na pozostałym oleju po 3 minuty z każdej strony, zmniejsz ogień i smaż jeszcze po 2 minuty z każdej strony.
Krok 4
Bułki przekrój, opiecz i ułóż po liściu sałaty, kotlecie, plastrze pomidora i oprósz bazylią. Skrop kilkoma kroplami soku z cytryny. Przykryj wierzchami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej