
Składniki
1 opakowanie
35 gramów
35 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z arbuza wydrąż (np. łyżką wazową do zupy) dużą kulę i ułóż ją na talerzu.

Krok 2
Borówki przekrój na pół i połóż na arbuzie. Z lodów zrób głowę biedronki.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Big Milk Czekolada
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Arbuz z lodami "Biedronka"
Ten kolorowy deser przysporzy wiele radości wielbicielom słodyczy. Jeśli chcesz podać lody z owocami w apetycznej, nietypowej formie, dobrą propozycją będzie dla Ciebie arbuz z lodami „biedronka”. Wydrąż z owocu kulę i ułóż ją na talerzu. Następnie oczyszczone i osuszone borówki przekrój na połówki i poukładaj na arbuzie. Brakuje jeszcze tylko głowy biedronki, którą przygotujesz z lodów śmietankowo-czekoladowych. Dobrze będą się też komponować inne smaki lodów, np. śmietankowo-truskawkowe. Z borówek stworzysz także oczy zwierzątka. Jeśli lubisz połączenie owoców z czekoladą, udekoruj talerz ze słodką przekąską polewą czekoladową. Pasować będzie do tego również bita śmietana. Wykonaj z niej dekoracje na talerzu lub zrób biedronce dodatkowe kropki. Z czekoladowych pałeczek lub rurek-wafelków da się wykonać czułki owada. Szukasz propozycji na efektowne podanie kolorowego lodowego deseru? Zobacz, jak wspaniale prezentuje się i smakuje arbuz z lodami „biedronka”. Koniecznie sprawdź nasz przepis.