
Składniki
250 mililitrów
500 gramów
0.25 łyżeczki
3 łyżki
1 łyżka
3 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
0.25 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść, umyj, osusz i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Podsmaż przez 5 minut, a następnie wyciągnij.
Krok 2
Czosnek posiekaj i dodaj do niego przecier pomidorowy, musztardę, sok z cytryny, miód, chili, tabasco oraz sól. Wszystko wymieszaj i dodaj do kurczaka.
Krok 3
Podgrzewaj, a gdy zacznie wrzeć przykryj i duś przez 10 minut.
Krok 4
Mięso wyciągnij i podziel na włókna, po czym włóż ponownie do sosu.
Krok 5
Wymieszaj i gotuj do momentu, gdy sos zrobi się gęsty.
Krok 6
Bułeczki przekrój na połowę i opiecz.
Krok 7
Na spody bułeczek nałóż masę z mięsem i przykryj górną częścią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej