
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 kilograma
1 opakowanie
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżeczki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
pierś kurczaka kroimy w drobne kawałki,smażymy na oleju,przyprawiamy solą,papryką ostrą w proszku
Krok 2
cebule kroimy w talarki,paprykę wydrążamy kroimy w kawałki,czosnek obieramy,kroimy drobno
Krok 3
kukurydze odsączamy z zalewy,płukamy wodą,tak samo postępujemy z fasolką
Krok 4
do garnka dajemy paprykę,kukurydze,fasolkę gotujemy 15 mimut,następnie dodajemy cebule,czosnek,pierś z kurczaka,papryczkę chili- gotujemy aż całość będzie miękka.(farsz)
Krok 5
farsz doprawiamy do smaku pieprzem,solą,papryką ostrą,vegetą
Krok 6
placki tortilla smarujemy od wewnątrz ketchupem,posypujemy odrobiną startego sera,nakładamy farsz,zwijamy w rulon,posypujemy serem z wierzchu
Krok 7
całość gotowych placków układamy na brytfance,zapiekamy w piekarniku 30 minut 180*C
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burrito
Burrito to potrawa pochodząca z Meksyku, ale inspirowana kuchnią teksańską. Takie połączenie nazywa się Tex-Mex i zazwyczaj oznacza dość ostre, mięsne dania. Burrito w Polsce często nazywane jest również tortillą, ponieważ placek w obu daniach jest dokładnie taki sam – pszeniczny, owinięty wokół mięsnego farszu. Zazwyczaj w burrito podaje się mielone mięso wołowe, ale równie dobrze smakuje z kurczakiem czy wieprzowiną. Pokrój je w drobną kostkę i podsmaż na patelni, aż nabierze rumianego koloru i zacznie intensywnie pachnieć. Podczas przyrządzania dopraw mięso papryką – to nieodłączna przyprawa dań kuchni meksykańskiej. W zależności od gustu użyj ostrej lub słodkiej wersji. Nieodłącznym składnikiem kuchni meksykańskiej jest również surowa papryka – pokrój ją więc w paski i dołóż do farszu. Nie zapomnij także o dodaniu żółtego sera. Sprawdzi się również mozzarella, która roztopi się wśród gorącego farszu. Gotowe nadzienie zawiń w placki tortilli, wcześniej posmarowane sosem. Użyj takiego, który lubisz najbardziej, pasuje niemal każdy – od pomidorowego, przez słodko-kwaśny, po czosnkowy. Danie podawaj na ciepło i już dziś wypróbuj nasz przepis.