
Składniki
3 łyżki
300 gramów
2 sztuki
0.5 łyżeczki
75 mililitrów
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wino, poszatkowany czosnek, tymianek, pokrojone pomidory zagotuj i kostkę Knorr zagotuj.
Krok 2
Dodaj pieczarki, w całości, jeśli są małe lub przekrojone na pół i gotuj osiem minut.
Krok 3
Dopraw do smaku sokiem z cytryn. Przed podaniem posyp pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej