
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 łyżeczka
100 mililitrów
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój w kostkę pierś z kurczaka. Następnie dodaj do niego 1 łyżkę garam masala, łyżkę kminu rzymskiego i kolendry, imbir, cynamon, chilli oraz posiekany czosnek i jogurt. Poczekaj godzinę aż mięso się zamarynuje.
Krok 2
Rozpuść w garnku masło dodaj cebulę pokrojoną w kostkę. Dodaj do tego pozostały imbir, czosnek, garam masala, kmin oraz liście laurowe, goździki i wszystko razem przysmaż.
Krok 3
Teraz dołóż do tego kurczaka, wymieszaj i gotuj przez chwilę.
Krok 4
Podlej szklanką wody, dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotuj kolejne 10 minut.
Krok 5
Następnie dodaj miód, ketchup i koncentrat pomidorowy. Gotuj jeszcze 5 minut.
Krok 6
Zmniejsz gaz, wlej śmietanę mieszając i zagotuj. Serwuj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej