Pierożki z kuchni lubelskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożki z kuchni lubelskiej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

3 kilogramy

0.5 kilograma

0.5 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i posiekaj, kiełbasę pokrój w plasterki.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w wodzie z dodatkiem Kostek Rosołu z kury Knorr.

Krok 3

Następnie odlej połowę wody, zasyp mąką, przykryj i gotuj na małym ogniu 10 minut.

Krok 4

Przestudź i ugnieć dokładnie.

Krok 5

Kiełbasę podsmaż, dodaj do niej cebule, przypraw pieprzem i podduś. Po kilkunastu minutach wlej ¾ szklanki wody i duś pod przykryciem około 0,5 godziny.

Krok 6

Masę ziemniaczaną nakładaj łyżką na talerz, formując owalne kluski. Polej sosem z kiełbasy i cebuli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej