Cały kurczak z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cały kurczak z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

1 opakowanie

5 łyżek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, opłucz a następnie przetnij nożycami wzdłuż mostku i rozłóż na pół. Wyluzuj ze wszystkich możliwych kości.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z colą i ketchupem.

Krok 3

Kurczaka włóż do woreczka w rozłożonej na płasko postaci i wlej przygotowana marynatę.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką, nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 60 minut. Po upieczeniu wyjmij ostrożnie z woreczka.

Krok 5

Tak upieczonego kurczaka opiecz na grillu smarując go wcześniej oliwą. Podawaj z chrupiącą sałata lub warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej