Chapati z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chapati z twarogiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżki

400 gramów

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zmieszaj z solą, wodą i oliwą i zagnieć jednolite, gładkie ciasto. Przełóż je do miski i odstaw na godzinę.

Krok 2

Następnie podziel je na 8 takich samych części i zrób z każdego z nich placuszek.

Krok 3

Smaż placki na oleju aż uzyskają złoto-brązową barwę.

Krok 4

Twarożek wymieszaj z posiekaną kolendrą i przyprawą Knorr.

Krok 5

Usmażone placki posmaruj twarożkiem i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chapati z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chapati z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chapati z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chapati z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chapati z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chapati z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chapati z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chapati z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
świnki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej