Grillowane ziemniaki na patelni grillowej - przepis | Przepisy.pl pixel

Grillowane ziemniaki z bekonem

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 dekagramów

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżeczka

15 dekagramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki przekrawamy na pół. Bekon , cebulę i pieczarki kroimy w plastry .

Krok 2

Wszystkie składniki przesmażamy razem na patelni do grillowania. Doprawiamy przyprawami.

Krok 3

Za pomocą szczypiec układamy piramidki, zaczynając od ziemniaków, następnie bekon, cebulę i pieczarki.

Krok 4

Podajemy od razu, udekorowane liśćmi sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane ziemniaki z bekonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej