Małże au naturel przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Małże au naturel

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

30 gramów

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Małże umyj, oczyść i opłucz dokładnie pod zimną wodą. Osusz je.

Krok 2

Cebulę i marchew pokrój na talarki i wrzuć do rondla z rozgrzanym masłem.

Krok 3

Dodaj małże, natkę pietruszki, tymianek i liść laurowy.

Krok 4

Kiedy małże zaczną się otwierać, energicznie potrząsaj rondlem.

Krok 5

Podawaj zaraz po całkowitym otwarciu muszli. Świetnym dodatkiem jest białe pieczywo.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Małże au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Małże au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Małże au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Małże au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Małże au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Małże au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Małże au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Małże au naturel - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej