Chili jarskie z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili jarskie z fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

50 mililitrów

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżeczki

4 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

4 dekagramy

25 dekagramów

2 sztuki

25 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę zamocz osobno w wodzie na noc. Wyrzuć ziarna które będą pływać na wierzchu i opłucz ją.

Krok 2

Zalej oba rodzaje fasoli zimną wodą w osobnych naczyniach i włóż do nich po cebuli naszpikowanej liśćmi laurowymi oraz goździkami.

Krok 3

Gotuj fasole do czasu, gdy będą w połowie miękkie.

Krok 4

Zeszklij razem z czosnkiem posiekaną cebulę, dodaj do niej odcedzoną fasolę (bez cebuli), resztę przypraw oraz czekoladę.

Krok 5

Zmieszaj koncentrat pomidorowy z trzema szklankami wody spod fasoli i dolej to do garnka.

Krok 6

Dobrze wymieszaj i duś do miękkości i zagęszczenia się sosu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czarną fasolę trzeba najpierw namaczać przez 12 godzin, a później gotować przez około godzinę – najlepiej w tej samej wodzie. Jej smak wynagrodzi ci długi czas oczekiwania!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili jarskie z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili jarskie z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili jarskie z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili jarskie z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili jarskie z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili jarskie z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili jarskie z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili jarskie z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej