Pumpernikiel z truskawkami - przepis na kanapki | Przepisy.pl pixel

Chleb pumpernikiel z truskawkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb kroimy dokładnie w kostkę, a truskawki (mrożone lub świeże) miksujemy. Kilka całych truskawek odkładamy, do ozdobienia naszej potrawy.

Krok 2

Do salaterki nakładamy pumpernikiel, twarożek i zmiksowane truskawki. Niczego nie mieszamy, ani nie wstrząsamy.

Krok 3

Przed podaniem możemy potrawę zmrozić w lodówce. Dla osób lubiących słodkości możliwe jest dodanie bitej śmietany i rodzynków, co wzmocni jedynie efekt.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb pumpernikiel z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa warzywna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej