
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
0.25 sztuki
0.5 pęczka
0.25 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Kalarepkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce lub kroimy w drobne słupki. Kapustę szatkujemy w drobne paseczki.

Krok 2
Natkę pietruszki myjemy i siekamy drobno. Cebule obieramy i kroimy w jak najdrobniejsza kosteczkę.

Krok 3
Wszystkie warzywa wrzucamy do miski, oprószamy szczyptą pieprzu i soli i mieszamy.

Krok 4
Majonez łączymy z jogurtem oraz sosem sałatkowym. Sos wlewamy do sałatki i wszystko razem mieszamy.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej