Chrupiące paluchy z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące paluchy z kurczaka

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka oczyścić z błon i pokroić w długie paski. Kurczaka zamarynować w Marynacie do kurczaka Knorr i odstawic na około pół godziny.

Krok 2

Jajko roztrzepać na talerzyku. Otręby wymieszać ze słoneczkimiem. Kawałki kurczaka moczyć w jajku i obtaczać w otrębach ze słonecznikiem.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej i smażyć zapanierowanego kurczaka na złoty kolor. Po usmażeniu odkładać na ręczniki papierowe. Doskonale smakuje solo, ale także z dipami czy pikantnym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące paluchy z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej