Gotowane pulpeciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gotowane pulpeciki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w wodzie, odciśnij, rozdrobnij i wymieszaj z mięsem.

Krok 2

Dodaj jajko i przyprawy.

Krok 3

Przygotuj wywar z kostki Rosół wołowy Knorr.

Krok 4

Z mięsa uformuj pulpety i obtocz je w mące.

Krok 5

Wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj.

Krok 6

Gdy pulpety wypłyną, dodaj śmietanę. Na koniec posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gotowane pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej