Ciasteczka orzechowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka orzechowe

Autor: BlackSwan

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

30 dekagramów

20 dekagramów

1 opakowanie

1 szklanka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło posiekać z mąką, dodać orzechy, żółtka, cukier puder oraz pół opakowania cukru waniliowego i zagnieść. *Jeśli nie masz blendera lub maszynki, ktora zmiele Ci orzechy wystarczy zawinąć je w ręcznik kuchenny i rozdrobnić tluczkiem do mięsa.

Krok 2

Z ciasta uformować wałek o średnicy 3 cm i pociąć go w talarki centymetrowej grubości.

Krok 3

Ułożyć ciasteczka na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 10 minut w temp. 200 st. C. Gorące obtoczyć w cukrze pudrze wymieszanym z połową opakowania cukru waniliowego.

BlackSwan

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka orzechowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tort tiramisu
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej