
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnuszka wlać sok z cytryny, wodę, dodać cukier i pokrojone na plasterki banany. Wszystko razem gotować kilka minut, po czym odsączyć i rozgnieść.Syrop zostawić. Żelatynę namoczyć w wodzie, rozpuścić w syropie i zmieszać z rozgniecionymi bananami. Żółtka połączyć z cukrem i również połączyć z rozgniecionymi bananami. Białka ubić na sztywna piane dodając szczyptę soli. Do masy bananowej dodać śmietanę i delikatnie mieszając dodawać powoli piane z białek. Przygotować okrągłą blaszkę, ułożyć na jej dnie herbatniki. Czekoladę podgrzać i polać nią herbatniki. Gdy czekolada skrzepnieje położyć na nią masę bananowa i wstawić do lodówki na 23 godziny.Przed podaniem podgrzać dżem owocowy i posmarować nim wierzch ciasta.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej