
Składniki
2 szklanki
3 sztuki
1 łyżeczka
2 szklanki
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić z cukrem na sztywną piane,dodawać po jednym żółtku, stopniowo dodać mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, wolniej miksować. Na końcu dodać oliwę. Ciasto wylać do formy, na wierzchu ułożyć umyte i osuszone owoce lub cząstki obranych ze skórki jabłek.Wstawić do lekko rozgrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180'C przez około 40 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego ! !
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej