Ciasto kruche przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto kruche

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

0,6 szklanki płatków owsianych zmiksuj.

Krok 2

Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj wodę i olej i zagnieć ciasto.

Krok 3

Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i wyłóż ciasto na brytfannę zapiekaj 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto kruche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto kruche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto kruche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto kruche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto kruche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto kruche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto kruche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto kruche - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej