Ciasto Marchewkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto Marchewkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

250 gramów

1 szczypta

400 gramów

140 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

4 sztuki

150 gramów

1 łyżeczka

5 sztuk

2 łyżki

300 gramów

1 łyżka

90 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja rozbij, dodaj cukier oraz olej i wszystko dokładnie utrzyj, po czym miksuj przez minutę na najwyższych obrotach.

Krok 2

Do mąki dodaj proszek do pieczenia, cynamon, orzechy, sodę oraz sól.

Krok 3

Dorzuć marchew oraz rodzynki. Wymieszaj i połącz z jajkami. Miksuj do czasu, gdy uzyskasz jednolitą masę.

Krok 4

Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 60 minut.

Krok 5

Wyciągnij i poczekaj, aż ciasto się zupełnie schłodzi.

Krok 6

Teraz przygotuj polewę. Do twarogu dodaj cukier puder, syrop klonowy oraz aromat waniliowy i zmiksuj.

Krok 7

Ciasto posmaruj masą i odstaw, aby się schłodziło.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto Marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Koktajlowe rożki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej