
Składniki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
3 plastry
2 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię dokładnie myjemy, przekrajamy na pół i wydrążamy środki, pozostawiając ok 1cm ścianki. Odkładamy.
Krok 2
Masło rozpuszczamy na patelni. Posiekaną cebulkę oraz czosnek (może być przez praskę) wrzucamy na patelnię i smażymy do zarumienienia.
Krok 3
Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i smażymy na małym ogniu, pod przykryciem, przez 4 minuty.
Krok 4
Dokładamy na patelnię pokrojone w kosteczkę pieczarki i dusimy, aż puszczą soki. Ściągamy przykrywkę i smażymy na małym ogniu, dopóki woda z pieczarek nie wyparuje.
Krok 5
Wsypujemy zawartość Kaszotto orientalne Knorr na patelnię, zalewamy 300ml wody i gotujemy pod przykryciem przez 10-12 minut.
Krok 6
Po ugotowaniu kaszotto, wyłączamy ogień i dodajemy pokrojone, ugotowane jajka oraz mieszamy z zawartością patelni.
Krok 7
Kaszotto przekładay łyżką do wydrążonych cukiń, a wierzch posypujemy tartą mozarellą (1 łyżka na jedną połowę cukinii).
Krok 8
Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok. 15-20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej