Sałatka wieniec przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wieniec

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

5 sztuk

5 sztuk

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę wyłożyć na duży talerz formując wieniec.

Krok 2

Awokado i pomarańczę pokroić na mniejsze kawałki. Mozzarellę pokroić na połówki.

Krok 3

Majonez wymieszać z musztardą i miodem.

Krok 4

Na sałacie ułożyć awokado i polać sosem.

Krok 5

Następnie ułożyć równomiernie pomarańczę, mozzarellę, orzechy i maliny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wieniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wieniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wieniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wieniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wieniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wieniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wieniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wieniec - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej