
Składniki
2 sztuki
60 mililitrów
1 szczypta
1 sztuka
300 mililitrów
8 sztuk
1 łyżeczka
20 sztuk
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
50 dekagramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, a papryczki przekrój na połowę, usuń ziarna i posiekaj. Imbir pokrój w plastry.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę, listki curry, papryczki chili, czosnek, imbir i smaż przez 5 minut na małym ogniu.
Krok 3
Dodaj sproszkowaną chili i kurkumę, po czym dolej 200 ml wody i mieszaj do czasu, gdy sos się zagotuje.
Krok 4
Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 8 minut.
Krok 5
Dodaj paluszki krabowe i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut, po czym dolej mleko kokosowe i podgrzewaj jeszcze 3 minuty.
Krok 6
Dopraw solą, pieprzem i zdejmij z ognia. Odstaw na kilka minut, a następnie skrop sokiem z cytryny i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej