Cynamonowa Gwiazda przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynamonowa Gwiazda

Autor: Sara Żurakowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

75 gramów

2 opakowania

3 łyżeczki

4 sztuki

150 gramów

3 łyżeczki

100 gramów

150 gramów

100 gramów

5 łyżeczek

3 łyżeczki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło utrzeć z miodem, cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Kontynuując ucieranie, dodawać po jednym jajku. Mąkę przesiać, połączyć z proszkiem do pieczenia i mielonymi migdałami,. Dodawać porcjami do masy - wymieszać.

Krok 2

Wysmarować tłuszczem formę w kształcie gwiazdy i wypełnić ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Temperatura pieczenia: 180 °C Czas pieczenia: ok. 45 minut

Krok 3

Ciasto wyjąc z piekarnika, a po 10 minutach z formy. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Podgrzać konfiturę, przetrzeć przez sitko i posmarować ciasto.

Krok 4

Cukier puder rozprowadzić w soku z cytryny i posmarować tak powstałym lukrem gwiazdę.

Krok 5

Krawędzie gwiazdy ozdobić płatkami, a wierzch całymi migdałami. Posypać cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowa Gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowa Gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowa Gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowa Gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowa Gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowa Gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowa Gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynamonowa Gwiazda - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto Dzień Kobiet
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej