Cytrusowa zupa meksykańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrusowa zupa meksykańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

8 sztuk

1 sztuka

null

null

null

1 sztuka

null

15 sztuk

null

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1.2 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrusy sparz wrzątkiem, osusz i zetrzyj z nich skórkę, z reszty wyciśnij sok.

Krok 2

Dwie cebule obierz i posiekaj drobniutko, jedną razem z łupką rozkrój na pół i podgrzej na patelni z niedobranymi ząbkami czosnku, aż zmiękną. Zostaw do ostygnięcia. Pokrój razem z pomidorami i papryczką chili.

Krok 3

Pozostałe cebule zeszklij na rozgrzanym tłuszczu i podlej bulionem. Gotuj przez kilka minut, po czym dodaj resztę pokrojonych składników, oregano i odrobinę kminku.

Krok 4

Gotuj na małym ogniu przez ok.15 minut , dodaj starte skórki z cytrusów, dopraw solą i pieprzem, gotuj kolejne 15min. i zdejmij wywar z ogni Wymieszaj z wyciśniętym sokiem owocowym, dopraw.

Krok 5

Cytrusową, meksykańską zupę udekoruj posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej