
Składniki
1 łyżeczka
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 4
Gotowy farsz nałóż do cytryny i podawaj, najlepiej na dużym półmisku, wyłożonym liśćmi sałaty. Rada: Pamiętaj, aby farsz nie wypływał z cytryny, a jednocześnie nie było go zbyt mało.
Krok 1
Cytrynę umyj i nie zdejmuj z niej skórki. Podziel ją na dwie równe części i wyjmij miąższ.
Krok 2
Wymieszaj odsączonego tuńczyka, z musztardą i majonezem.
Krok 3
Ogórka kiszonego pokrój na drobne kawałki i dołóż do tuńczyka. Całość ponownie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej