Cielęcina ze śliwkami w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cielęcina ze śliwkami w cieście francuskim

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

10 sztuk

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso czyścić z błon, rozkroić na płaski placek i lekko rozbić. Marynatę do mięs Knorr wymieszać z olejem i rozmarować z obu ston na mięsie. Wsadzić do lodówki na kilka godzin ( u mnie cała noc).

Krok 2

Na zamarynowanym mięsie układamy śliwki suszone, przykrywamy je plastrami szynki parmeńskiej i zwijamy ściśle w roladę. W kilku miejscach związać sznurkiem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Mięso włożyć do żaroodpornego naczynia, wlać wino i wsadzić do piekarnika. Piec 90 minut od czasu do czasu podlewając mięso wytworzonym podczas pieczenia sosem. Roladę wystudzić.

Krok 3

Ciasto francuskie rozłożyć, ułożyć na nim przestudzoną roladę. Mięso dokładnie zawinąc w ciasto, zawijająć końce ciasta pod spód. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć roladę i posmarować ją jajkiem roztrzepanym z łyżką mleka.

Krok 4

Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Wsadzić mięso i piec około 25 minut. Roladę lekko przestudzić i pokroić na kawałki. Podawać z konfiturą z żurawiny. SMACZNEGO :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cielęcina ze śliwkami w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cielęcina ze śliwkami w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cielęcina ze śliwkami w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cielęcina ze śliwkami w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cielęcina ze śliwkami w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cielęcina ze śliwkami w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cielęcina ze śliwkami w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cielęcina ze śliwkami w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ratatuj à la moussaka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej