Makaron ryżowy na jajku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ryżowy na jajku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 mililitrów

2 sztuki

1

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ryżowy zalej wrzątkiem i odstaw na 5 minut.

Krok 2

Kurczaka pokrój w bardzo cienkie paski i posyp przyprawą do kurczaka Knorr

Krok 3

Na dobrze rozgrzanym oleju podsmaż kurczaka oraz cebulę dymkę pokrojoną w słupki. Dodaj sos sojowy i sos chilli.

Krok 4

Jajka roztrzep i wlej na patelnię. Energicznie mieszaj aż się zetną.

Krok 5

Dodaj makaron. Mieszaj aż wszystko się połączy i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos tatarski
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej