Spaghetti ze szpinakiem i sosem serowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinakowe spaghetti

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

3

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

100 mililitrów

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj i lekko podsmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 2

Na drugiej patelni usmaż szpinak, do którego po kilku minutach dorzuć cebulę i czosnek. Całość duś 5-7 minut. Po tym czasie dodaj listki bazylii.

Krok 3

Do garnka wlej wodę wraz z śmietanę i zagotuj. Po 2 minutach dodaj świeżo startą gałkę muszkatołową oraz starty ser. Całość mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.

Krok 4

Na ogrzane talerze wyłóż w pierwszej kolejności makaron, następnie szpinak, a całość polej sosem.

Krok 5

Przed podaniem możesz danie posypać tartym serem i udekorować listkami bazylii.

tommy

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

2

Opinie o przepisie

  • A

    A , 07.04.2023

    Ile to jest "null" makaronu?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinakowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak po polsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej