Czarna fasola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czarna fasola

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

100 gramów

4 łyżki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę umyj pod zimną wodą, a następnie zalej 8 szklankami zimnej, przegotowanej wody i pozostaw na noc. Następnego dnia ugotuj ją do miękkości, odcedź i ugnieć widelcem.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na patelni.

Krok 3

Dodaj fasolę i pokruszony biały ser. Dopraw solą. Wlej wywar.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czarną fasolę trzeba najpierw namaczać przez 12 godzin, a później gotować przez około godzinę – najlepiej w tej samej wodzie. Jej smak wynagrodzi ci długi czas oczekiwania!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czarna fasola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czarna fasola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czarna fasola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czarna fasola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czarna fasola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czarna fasola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czarna fasola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czarna fasola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej