Czerwony krem z papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwony krem z papryki

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

2 szczypty

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki myjemy, smarujemy olejem i pieczemy w piekarniku w temperaturze 170-180 stopni do chwili aż skórka zacznie ciemnieć. Następnie wkładamy je do foliowego woreczka, który szczelnie zakręcamy. Po upływie 5 minut możemy bez problemy obrać paprykę ze skóry.

Krok 2

Obraną paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Przesmażamy razem na rozgrzanym maśle klarowanym. Kostkę rosołową rozpuszczamy w gorącej wodzie. Ziemniaka obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do bulionu, zagotowujemy, po czym dodajemy przesmażoną paprykę z cebulą i gotujemy do miękkości warzyw. Dokładnie miksujemy wszystkie składniki. Doprawiamy do smaku pieprzem i chili.

Krok 3

Zupę nalewamy na talerze. Dekorujemy "piorunami" ze śmietany (szprycą do dekorowania ciast malujemy linie z gęstej śmietany, które "łamiemy" wykałaczką) , groszkiem ptysiowym i przesmażonymi na rozgrzanej patelni pestkami dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwony krem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwony krem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwony krem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwony krem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwony krem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwony krem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwony krem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwony krem z papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczarki faszerowane
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej