
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z obranej dyni wyciągnij miąższ i pestki a resztę skrój w małe kostki.
Krok 2
Na głębokiej patelni rozgrzej olej i podsmaż nasiona kozieradki tak żeby trochę ściemniały ale uważaj by ich nie przypalić.
Krok 3
Następnie wsyp do garnka kawałki dyni i szybko wymieszaj. Przypraw kurkumą, ostrą papryką i kolendrą.
Krok 4
Dolej szklankę wody, bulionetkę Knorr, zamieszaj i przykryj. Gdy woda zacznie się gotować zmniejsz ogień. Gotuj potrawę około 20 minut aż kostki zmiękną.
Krok 5
Na koniec dodaj masło, sok z cytryna oraz cukier i zagotuj wszystko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej